Pagina's

maandag 20 februari 2012

monday movie night #5

alweer nummer 5.
het gaat vlug zeg, al 5 weken verder.
vandaag een film die ik ontzettend mooi en ontroerend vond.


De film gaat over de levens van twee verschillende studenten aan de Beaufort High School. De positief ingestelde dochter van een dominee, Jamie Sullivan (Mandy Moore), en een ongeïnspireerde, verveelde jongen, Landon Carter (Shane West).


Als een grap van Landon en een stel van zijn vrienden misgaat, moet hij aan diverse buitenschoolse activiteiten deelnemen. Hij moet de onderhoudsploeg helpen, achtergestelde leerlingen bijles geven en deelnemen aan een schooltoneelstuk. Landon heeft hulp nodig met het oefenen en onthouden van teksten en vraagt hulp aan Jamie die ook meedoet aan het toneelstuk. Zij wil hem wel helpen onder de voorwaarde dat hij niet verliefd op haar wordt. Op school blijft Landon met zijn vrienden Jamie echter treiteren.


Uiteindelijk worden de twee toch verliefd op elkaar - onder het zeer bezorgde oog van haar vader, dominee Sullivan (Peter Coyote) - waarna Jamie na een tijdje open kaart met hem moet spelen door hem te vertellen dat ze leukemie heeft. Landon helpt haar met het verwezenlijken van de dingen die ze nog gedaan wil hebben in haar leven. Hij vraagt haar ook ten huwelijk en ze trouwen in het kerkje van het geboortedorp van Jamies overleden moeder, haar grootste wens.


Een paar maanden later overlijdt Jamie. De film eindigt vier jaar later als Landon langsgaat bij Jamies vader. Hij vertelt hem dat hij begonnen is aan zijn studie geneeskunde. Het is duidelijk dat Jamie zijn leven compleet veranderde en dat hij dankzij haar nu een doel in het leven heeft.


echt een geweldige film.
ik had totaal niet verwacht dat ze leukemie zou hebben en dacht dat het een beetje zo'n eind goed al goed film zou zijn.
maar dat kwam niet helemaal uit.
het leukste van de film vind ik dat een populaire jongen verliefd wordt op een heel verlegen meisje.
op het laatst heb ik toch wel even een traantje gelaten hoor.

echt een aanrader!

liefs,
kimberley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten